Museu Molins de la Vila
43400 Montblanch, España
Museu Molins de la Vila Información sobre la empresa
Información generál
Situat al cor de Montblanc, als edificis medievals del Casal dels Josa i de les Escrivanies Reials, es troba el Museu Comarcal de la Conca de Barberà.
El principal objectiu del Museu és preservar i difondre la història de la Conca de Barberà.
L’any 1958 es va fundar l’associació Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca i es va procedir a la instal·lació del primer fons del museu a partir de les col·leccions i donacions de la gent. L’any 1978 es va fer la primera remodelació i reinstal·lació del fons. Més tard, el 1982, es va signar amb la Generalitat de Catalunya un conveni pel qual el museu va passar a denominar-se Museu Comarcal de la Conca de Barberà. El conveni incloïa la creació d’un consorci per la seva gestió i d’un projecte museogràfic d’abast comarcal amb seccions monogràfiques:
- CENTRE D'INTERPRETACIÓ D'ART RUPESTRE DE LES MUNTANYES DE PRADES
- MUSEU D'ART MARÈS
- ELS MOLINS DE LA VILA
- CASTELL DELS LLORAC A SOLIVELLA
MUSEU COMARCAL CONCA DE BARBERÀ
Primera planta: La Conca Antiga
Recorregut per la prehistòria de la Conca amb manifestacions materials del paleolític, neolític i l'edat dels metalls. El discurs expositiu fa incís a les creences, a l'art rupestre, permet contemplar l'evolució de l'habitatge (de la cova als poblats) i com la ramaderia i agricultura es va imposar a la caça i a la recol·lecció.
També inclou el contacte amb els primers colonitzadors: ibers, fenicis, grecs i romans.
Primera planta: La Conca Medieval
La Conca va ser testimoni de la transició entre la caiguda de l'imperi romà d'occident, els visigots i musulmans. Gràcies al discurs expositiu es pot ser conscient de la consolidació de l'estructura social de l'Edat Mitjana: senyors feudals, pagesos, l'aparició dels burgesos i la convivència amb els jueus.
Segona planta: La Conca Moderna
Un període bèl·lic acompanyat de males collites que van propiciar a l'aparició del bandolerisme a la Conca. Les muntanyes de Prades van esdevenir uns amagatalls perfectes per al desenvolupament d'aquesta activitat.
Segona planta: la Conca Contemporània
Sense deixar de banda les guerres, la Conca es recupera i apareixen iniciatives com el cooperativisme o l' industrialització.
En aquesta època l'artesania va assolir una gran empenta: safraners, vidriers, teixidors, etc.
Aquest apartat també contempla una secció destinada a la cultura popular de la Conca: gegants, nans, bastoners, etc.
Planta baixa: els oficis
Mostra etnogràfica dels oficis tradicionals de la Conca. La indústria del ferro, de l'alabastre, el guix o la pedra; en contraposició als oficis rurals com el pastor, llenyataire, carboner, carreter, etc.
L'exposició permet prendre consciència de l'evolució de les tècniques o, a vegades, de la continuïtat.
AVÍS LEGAL
En prémer el botó “m'agrada” d'aquesta pàgina l'usuari/a accepta que el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, en compliment de les condicions d'ús i la política de privadesa de Facebook, pugui accedir a les dades personals dels seus seguidors (nom i fotografia), publicar notícies que apareixeran a la pàgina principal d'aquests.
El Museu Comarcal de la Conca de Barberà en cap cas utilitzarà les dades per a altres finalitats que les descrites anteriorment. En tot moment l'usuari/a pot deixar de ser seguidor/a, fent clic a la casella “ja no m'agrada”. També pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició en qualsevol moment, mitjançant un escrit dirigit a Museu Comarcal de la Conca de Barberà al correu info@mccb.cat.
En relació a la modificació de les seves dades, informem que en utilitzar una plataforma aliena a Museu Comarcal de la Conca de Barberà pot realitzar-la a través de la configuració del seu usuari a Facebook.
El Museu Comarcal de la Conca de Barberà únicament pot consultar o donar de baixa les seves dades en qualitat de seguidor/a.
C/ Josa, 6 Montblanch
- Horario de apertura
-
Lunes:10:00 - 14:00Martes:10:00 - 14:00Miércoles:10:00 - 14:00Jueves:10:00 - 14:00Viernes:10:00 - 14:00Sábado:10:00 - 14:00Domingo:10:00 - 14:00
- Estacionamiento
- La empresa dispone de un aparcamiento.
- Número de teléfono
- +34977860349
- Linki
- Cuentas de Redes sociales
- Palabras clave
- museo
Museu Molins de la Vila Opiniones y valoraciones
¿Cómo valora esta empresa?
¿Es usted el propietario de esta empresa? Si es así, no pierdas la oportunidad de actualizar el perfil de tu empresa, añadir productos, ofertas y posicionarte mejor en los buscadores.