La Criolla
08021 Barcelona, España
La Criolla Información sobre la empresa
Información generál
La nostra proposta gastronòmica té com a base el producte de temporada i el respecte en la seva elaboració. Fem cuina de Barcelona, per tant de tradició catalana i mediterrània, oberta a productes i formes de cuinar que s’han anat incorporant al paladar del segle XXI.
De dilluns a divendres fem servei d’esmorzar al matí i de menú variat al migdia, tot i que no disposis de molta estona per dinar, pots gaudir d'una proposta elaborada i saludable. El migdia del dissabte i les nits de dijous a dissabte, oferim una carta de plats per compartir juntament amb peixos, arrossos i carns. Acompanyat d’una selecció de vins de proximitat amb Denominació d’Origen Alella, Penedès, Pla de Bages, Conca de Barbera, Montsant, Priorat i Terra Alta. També d’altres com Rioja, Ribera del Duero o Rias Baixas.
Per què el nom de La Criolla?
Sovint ens demanen si la nostra cuina es originaria del Carib o Sud Amèrica. El terme crioll/a designava als descendents europeus nascuts en les colònies i la cultura que en sorgí de la fusió de tradicions diferents. Amb el pas del temps crioll/a ha esdevingut sinònim d’autenticitat i tradició en molts pobles i països, ja lluny de l’època colonial.
A la Barcelona dels anys 20 i 30 del segle passat, hi va existir un cabaret, dàncing, club, amb el nom de LA CRIOLLA. Estava situat a la part baixa del Barri Xino, a tocar del port. Era un lloc de trobada, gresca i diversió, freqüentat per bohemis, anarquistes, homosexuals, personatges de l’hampa local, de l’underground del moment i també de gent benestant, a aquests l’escriptor Josep Maria de Sagarra els retrata a Vida Privada (1932) i anys més tard, descrivia Jean Genet el seu pas per la Criolla a Journal du voleur (1949). Tot un món desenfadat, tavernari, cosmopolita, portuari i llibertí que va desaparèixer amb els bombardejos de la guerra civil i l’obscurantisme posterior de la dictadura.
Avui Barcelona segueix sent la mateixa ciutat, però les formes i els límits socials han anat canviant. L’actual Raval no és com aquell Barri Xino, ni es mantenen els guetos per determinats col·lectius que ara campen lliurament per l’Eixample. Tampoc Sant Gervasi és una zona remota apartada del centre.
En aquesta Barcelona hem volgut recuperar per al paisatge urbà el rètol amb el nom de LA CRIOLLA. Amb tot la nostra activitat està centrada en cuinar i compartir autenticitat, tradició, i mestissatge. Fem cuina i fem ciutat, oberts a propis i forasters.
www.lacriolla.cat
Carrer Muntaner 423 Barcelona
- Horario de apertura
-
Lunes:09:00 - 16:00Martes:09:00 - 16:00Miércoles:09:00 - 16:00Jueves:09:00 - 16:00Viernes:09:00 - 16:00Sábado:09:00 - 16:00
- Estacionamiento
- La empresa dispone de un aparcamiento.
- Número de teléfono
- +34933623445
- Linki
- Cuentas de Redes sociales
- Palabras clave
- restaurante de cocina criolla, restaurante de cocina napolitana
La Criolla Opiniones y valoraciones
¿Cómo valora esta empresa?
¿Es usted el propietario de esta empresa? Si es así, no pierdas la oportunidad de actualizar el perfil de tu empresa, añadir productos, ofertas y posicionarte mejor en los buscadores.